A mai nap is német vérfürdővel indult

Nem csillapodik a masszív eladási hullám az európai kötvénypiacon. A német 10 éves államkötvények hozama szerda reggel egy százalék fölé ugrott, tavaly szeptember óta először.


Tovább esett a reggeli kereskedésben a német államkötvények árfolyama, a 10 éves német kötvények hozama tavaly szeptember óta első ízben került egy százalék fölé. Az április közepe óta tartó eladási hullám, amely során a 10 éves német papír hozama 0,05 százalékról szerda reggelre 1,05 százalékig emelkedett, legutóbb a múlt héten vett lendületet, amikor a friss inflációs adatok fényében a piaci szereplők kezdték úgy vélni, hogy az eurózóna inflációja végre lendületet vehet köszönhetően az ECB kvantitatív lazítási programjának - írja a Wall Street Journal.

Richard McGuire, a Rabobank kamatpiaci stratégáját meglepte, hogy ilyen simán ugrott egy százalék fölé a hozam, ezen a szinten ugyanis a tapasztaltnál nagyobb vételi érdeklődésre számítottak.

A 10 éves német kötvények hozamának változását jelző grafikonnál is jobban mutatja a piaci mozgás mértékét a 10 éves kötvények árfolyamát mutató ábra (az árfolyam a kötvényeknél a hozammal ellentétesen mozdul). Látszik, hogy április közepe óta a biztonságosnak tekintett 10 éves német papír árfolyama már több, mint 10 százalékot zuhant.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: