Esett a BUX a héten

A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényszekciójának forgalma 39,2 milliárd forint volt a héten, ami csaknem 5 milliárd forinttal több, mint az előző heti 34,5 milliárd forint.


A BUX 1,52 százalékos csökkenéssel, 21 879,14 ponton zárt pénteken.

Hétfőn a nemzetközi borús hangulatot követte a BUX, az esés nem speciális magyar hírek eredménye volt, azonban az index 21 842,67 ponton zárt, ilyen alacsony érték utoljára áprilisban fordult elő.

Kedden a magyar részvénypiacon közepes - az elmúlt napokénál azonban jóval magasabb - forgalom mellett pozitív hangulatú kereskedés folyt, a BUX az OTP-nek köszönhetően közel 1 százalékos pluszban zárt, és felülteljesítő volt az európai piacokhoz képest.

Szerdán újból nagyon alacsony volt a forgalom, ennek megfelelően érdemi elmozdulás nem történt a magyar piacon. a magyar kereskedés ismételten immunis volt a nyugat-európai és a vezető amerikai indexek mozgásaira, a pozitív hangulat ellenére negatív eredményt ért el a BUX. 

Csütörtökön napközben szétváltak a piacok, a nyugat-európai tőzsdék pluszban, a kelet-európaiak mínuszban mozogtak, a magyar börze pedig a nyugatiakkal tartott. Piaczárás előtt derült ki, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) értékelése szerint a görög adósságválság rendezéséről folyó tárgyalásokon nem közeledtek az álláspontok, ekkor a nyugat-európai részvényindexek is esni kezdtek.

Pénteken a nyugat-európai tőzsdéhez hasonlóan csúsztak lefelé a magyar részvények is. A vezető részvények jelentősebb esést szenvedtek el átlag alatti forgalom mellett, ezek közül is az OTP árfolyama esett a legnagyobb mértékben. A Mol 165 forinttal, 1,12 százalékkal 14 525 forintra csökkent. Az OTP-részvények ára 142 forinttal, 2,54 százalékkal 5440 forintra esett. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,24 százalékkal 413 forintra gyengült. A Richter-papírok árfolyama 58 forinttal, 1,32 százalékkal 4352 forintra csökkent. A kis- és közepes részvények indexe, a BUMIX 1581,66 ponton zárt pénteken, ez 1,63 százalékos csökkenés az egy héttel korábbihoz viszonyítva.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: