A kkv-nak is van feladatuk

Nemcsak a multinacionális cégeknek és a nagyobb vállalatoknak, hanem a kis- és középvállalkozásoknak (kkv) is ki kell venniük részüket a társadalmi felelősségvállalásból - hangsúlyozta Bognár Károly, a KÖVET Egyesület ügyvezető igazgatója az M1 aktuális csatorna vasárnap reggeli műsorában.


A KÖVET Egyesület a Fenntartható Gazdálkodásért és az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. által szervezett CSR Piac kiállítás központi témája a felelős foglalkoztatás volt. Bognár Károly elmondta: a húszéves egyesület negyedik alkalommal szervezte meg az úgynevezett CSR Piacot. Erre 33 cég adott be 58 pályázatot, amelyek közül 48-at fogadott el a zsűri.

Az ügyvezető igazgató kiemelte: az alapján bírálták el a pályázatokat, hogy a vállalatok mennyire felelős foglalkoztatók. Milyen munkakörülményeket alakítottak ki, odafigyelnek-e munkavállalóik egészségére. Minden vállalkozás működésében fontos szempontnak kell lennie, van-e vonzereje, és a meglévő értékes munkaerőt meg tudja-e tartani.

Emellett abban is mindenkinek van felelőssége, hogy a világ hogyan alakul, milyen a környezet, "mennyi tiszta vizet hagyunk utódainkra" - mondta Bognár Károly.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: