Szívesen eladósodna a magyar?

Idén a magyarok 40 százaléka tervezi növelni kiadásait a tavalyi 38 százalékhoz képest, és 7-ről 10 százalékra emelkedett azok száma, akik ingatlant vennének - derül ki a Cetelem körkép 2015 adataiból.


Az idei évre tervezett költések listáját az ingatlanhoz kapcsolódó kiadások vezetik: lakásfelújításra, lakberendezésre és háztartási gépek vásárlására a lakosság 38 százaléka fog költeni, új bútort 28 százalékuk tervez venni. A megkérdezettek 24 százaléka jelezte szándékát barkácseszközök beszerzésére, ami a "csináld magad" mozgalom terjedését jelzi.

A Cetelem szakemberei szerint minden jel arra utal, hogy idén - részben az ingatlanpiacon tapasztalható pozitív tendenciáknak köszönhetően - emelkedik majd a személyi kölcsönért, illetve áruhitelért folyamodók száma. Várhatóan a teljes nyári lakásfelújítási időszakban folytatódik a tendencia.

Az évente megjelenő körkép készítéséhez tavaly év végén 8700 fogyasztót kérdeztek meg 12 országban, köztük Magyarországon, a kutatás reprezentatív a 18 éven felüli lakosságra.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: