Az Egis 110 millió dolláros jogdíjbevételt ért el Amerikában

Az Egis Gyógyszergyár Zrt. 110 millió dolláros jogdíjbevételt ért el a rozuvasztatin gyógyszerkészítményének eladásából származott nettó jövedelem után az Egyesült Államokban - közölte az Egis az MTI-vel hétfőn.
Az Egis és az Actavis 2009-ben kezdte meg együttműködését az originálistól eltérő gyógyszer kifejlesztésére és forgalomba hozatalára az Egyesült Államokban. Az Egis kutatói a világon elsőként fejlesztették ki a generikus készítményt, amelyre szabadalmat szerzett az Egyesült Államokban. Idén májusban az Actavis elsőként dobta piacra a termék generikus változatát az Egyesült Államokban.

A két vállalat közötti együttműködési megállapodás értelmében az Egis részesedésre jogosult az Actavis termékeladásából származó nettó jövedelme után, amely 110 millió dollár jogdíjbevételt eredményezett számára - közölték.

Az IMS Health adatai szerint 2015-ben az AstraZeneca által forgalmazott originális rozuvasztatin-kalcium készítmény közel 6 milliárd dollár forgalmával a negyedik legnagyobb forgalmú gyógyszer volt az USA-ban.

Az Egis termékeivel világszerte 60 országban van jelen, Magyarországon kívül 18 országban értékesíti termékeit saját márkanéven, leányvállalatokon, illetve képviseleteken keresztül. A vállalat több mint 4000 embert foglalkoztat, a 2014/2015-ös üzleti évben az Egis-csoport nettó árbevétele 129 milliárd forint volt.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: