Tőzsde - Vegyes mozgás az ázsiai piacokon

Vegyesen zártak a vezető ázsiai tőzsdék hétfőn, a még nyitva tartó börzéken viszont már egyértelmű növekedési trend tapasztalható.
Tokióban a Nikkei225 mutató hét napon át tartó töretlen növekedés után hétfőn már gyengült a befektetők nyereségrealizálása miatt, miután a jen drágulni kezdett a dollárral szemben.

A tokiói börze irányadó indexe 0,16 százalékkal 18 351,50 pontra süllyedt. A tőzsde részvényeinek szélesebb körét felölelő TOPIX index ugyanakkor 0,34 százalékos pluszban fejezte be a napot.

A térségben már bezárt tőzsdék közül a tajpeji 0,69  százalékkal, a szöuli pedig 0,36 százalékkal erősödött a pénteki záróértékéhez képest, miközben az ausztrál tőzsdemutató 0,79 százalékkal gyengült.

Tokiói tőzsdezáráskor még néhány térségbeli ország börzéjén folyt a kereskedés, így például Hongkong 0,73 százalék, a sanghaji tőzsde Composite indexe pedig 0,52 százalék pluszban állt.

Tokiói tőzsdezáráskor, reggel 7 órakor az északi-tengeri Brent olajfajta hordónkénti ára 2 cent csökkenéssel 48,22 dolláron állt.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: