Figyelem! 10 dolog, amit mindenképp tudnia kell a nyugdíjasoknak járó 10 ezer Ft-os Erzsébet-utalványról!

1. Kinek jár a 10 ezer forintos utalvány? > Fontos tudni, nehogy kellemetlen meglepetés érje!

Az utalványokat megkapja minden öregségi nyugdíjas, minden rokkantsági ellátásban részesülő, minden rehabilitációs ellátásban és részesülő és azok közül is mindenkinek jár, akik korkedvezménnyel mentek nyugdíjba, ez összesen 2,8 millió embert jelent, vagyis tulajdonképpen minden ellátott meg fogja kapni a  10 ezer forintos utalvány kivétel nélkül.

2. Mikor kapják meg a nyugdíjasok a  10 ezer forint értékű utalványt?

A legfrissebb hírek szerint az utalványok kézbesítése 4 napon keresztül fog történni, december 21-től december 24-ig.A rossz nyelvek szerint előfordulhat, hogy karácsonyig nem érkezik meg az utalvány.

3. Hogyan jut el az utalvány  a nyugdíjasokhoz!

Az Erzsébet utalványokat nem a posta viszi ki, tehát senki ne várja a postást, nem tőle fogják megkapni az utalványokat.A 10 ezer forintos Erzsébet utalványokat a kormányhivatal dolgozói fogják kézbesíteni.

4. Mi az oka annak, hogy nem a postás viszi ki?

A postai szolgáltatásért plusz pénz kellett volna fizeti az államnak, méghozzá nem is keveset, ugyanis a posta egy darab utalvány kézbesítését 482 forintért vállalta el.H a a hivatali dolgozók viszik ki az utalványokat, akkor az ingyen van, így spórol az állam.

5. Mire lehet elkölteni a  10 ezer forintot?

Az Erzsébet utalványokon élelmiszert, meleg ételt, hideg ételt lehet vásárolni, akár vendéglátóhelyen is lehet vele fizetni.Arra kell odafigyelni, hogy az utalványból csak élelmiszert lehet venni, tehát a  boltban a nagybevásárlásnál mondjuk mosóporra, tisztítószerre stb nem tudjuk elkölteni!

6. Hol lehet beváltani, elkölteni a  10 ezer forintot?

Mindenhol, ahol beváltják az Erzsébet utalványokat! Ez jelenleg országosan 58 ezer elfogadóhelyet jelent! A nagy áruházláncok mindegyikében lehet az utalvánnyal fizetni, ám a legkisebb üzleteknél már vegyes a kép, érdemes rákérdezni.

7. Mennyi idő lesz arra, hogy a nyugdíjasok elköltsék az utalványt?

A kibocsátás utáni év december 31-ig lehet levásárolni az utalványokat!

8. Átruházható másra az utalvány, odaadhatom valakinek? Családtagnak rokonnak?

Az utalványokon nem szerepel név csakis a  fedlapon, így bárkinek oda lehet adni, ajándékozni, az utalványt bárki más is felhasználhatja nem kell rokonnak sem lennie.

9. Be lehet váltani 10 ezer forint készpénzre a  10 ezer forintos utalványt?

Nem lehet pénzre váltani, erre nincs lehetőség!

10. Működni fognak a hivatalok azokon a napokon, amikor  a hivatali dolgozók a  kézbesítést végzik?

Az ügyfelek számíthatnak arra, hogy mindent ugyanúgy el tudnak majd intézni azokon a napokon is, amikor a munkatársaink egy része utalványt kézbesít, hiszen megfelelő munkaszervezéssel biztosítani fogják a folyamatos hivatali ügyintézést.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: