Mindenkinek kötelező online kassza?

A legnagyobb hazai pénztárgép-forgalmazó azt szorgalmazza, hogy senki ne kapjon felmentést az online kasszák használata alól.
Novák Zoltán, a Micra-Metripond Kft. ügyvezetője az M1 reggeli műsorában elmondta: idén bővítették ki a szolgáltatói szektorra is a kötelezettséget, és a körben feltűntek az autószerelők mellett a plasztikai sebészek is.

Az ügyvezető korábban közleményben üdvözölte a kötelezetti kör bővítését, egyúttal szorgalmazta, hogy azt terjesszék ki a fodrászokra, az ügyvédekre és az orvosokra is – még akkor is, ha ez konfliktusokkal jár.

Ha mindenki befizeti az adót, akkor mindenki egyenlő feltételek mellett versenyezhet, és a pluszbevételek révén jöhet az adócsökkentés is – magyarázta az M1 szerda reggeli műsorában.

Mint ismeretes, az új szabályok szerint 2017. január 1-től már a taxisoknak, a masszőröknek és más szolgáltatói szakmában dolgozóknak is kötelezően pénztárgépet kell használniuk.

Ötvenezer forint támogatás jár

Ha új típusú pénztárgépet vásárolnak, és azt 2016. december 31-ig üzembe is helyezik, január 1-től pedig használják, akkor az állam 50 ezer forint támogatást biztosít a megvásárláshoz – hívta fel a figyelmet Novák Zoltán, hozzátéve: az év első napjától már csak olyan pénztárgépet lehet üzembe helyezni, amelyik megfelel az előírásoknak.

Erre vonatkozóan a Nemzeti Adó- és Vámhivatal honlapján, illetve a Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal oldalán lehet tájékozódni – javasolta.

Forrás
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: