Továbbra is az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt. a legnagyobb árbevételű baranyai cég

A baranyai TOP100-as vállalati lista első helyén továbbra is az E.ON Dél-Dunántúli Áramszolgáltató Zrt. áll 41 milliárd forintos nettó árbevétellel  - derült ki az Új Dunántúli Napló és a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara által összeállított kiadványból, amelyet pénteken mutattak be Pécsett.
A baranyai gazdasági társaságok 2015-ös adóbevallási adatai alapján elkészített TOP100-as listán második 31 milliárd forint nettó árbevétellel az élelmiszer nagykereskedelemmel foglalkozó Mecsek Fűszért Zrt., harmadik helyezést ért el a gépgyártásban érdekelt Hauni Hungária Kft. 28,4 milliárd forintos árbevétellel. 

A 99. helyen a fa-, építőanyag és szaniteráru-nagykereskedelemmel foglalkozó Konzumgres Kft. szerepel mintegy 1,8 milliárd forintos árbevétellel, míg a századik helyen található cég nem járult hozzá adatai közléséhez. 

A TOP100-as lista első három helyezettjét, valamint Pécs (Hauni Hungária Kft.), Komló (Ratipur Kft.), Mohács (Kromospan-MOFA Hungary Kft.) és Bóly (Eckerle Automitive Bóly Kft.) legnagyobb adófizetőit is kitüntették a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara pénteki rendezvényén.

Síkfői Tamás, a megyei kamara elnöke az MTI érdeklődésére elmondta: a baranyai gazdaság a rendszerváltás óta folyamatosan lemarad az országos átlagtól. Hozzátette, hogy idei konjunktúraelemzések viszont azt mutatják: soha ennyire nem voltak pozitívak a vállalkozók várakozásai. A jövő évtől beruházásokat, a forgalom és profitabilitás növekedését várják a baranyai gazdaság szereplői - tette hozzá.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: