Fontos dolgok derülnek ki pénteken

A KSH január 6-án teszi közzé a novemberi kiskereskedelmi, illetve ipari termelési adatokat. Szintén megjelenik az NGM 2016-os költségvetési gyorstájékoztatója, valamint az MNB nemzetközi tartalékokra vonatkozó friss adatsora. Az Egyesült Államokból munkaerő-piaci adatok érkeznek.
Tavaly októberben a kiskereskedelmi üzletek forgalmának volumene 2,6 százalékkal nőtt az előző év azonos időszakához képest. Az októberi adat mélypontot jelentett a korábbi hónapok forgalmi adataihoz képest.

2016 októberében az ipari termelés volumene 2,1 százalékkal elmaradt az egy évvel korábbitól. A tavalyi első tíz hónapban az ipari kibocsátás 1,1 százalékkal emelkedett.

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtök helyett pénteken tartja az államháztartás központi alrendszerének 2016. évi alakulásáról szóló gyorstájékoztatóját. Az NGM előzetes prognózisa szerint a központi alrendszer éves hiánya 991 milliárd forint lehetett, a helyi önkormányzatok egyenlege ugyanakkor 370 milliárd forintos többletet mutathatott.

Az MNB szintén pénteken teszi közzé a jegybank nemzetközi tartalékaira vonatkozó 2016 decemberi előzetes és novemberi végleges adatokat.

Az USA-ban közzéteszik a mezőgazdaságon kívüli foglalkoztatottakat számba vevő decemberi adatokat. Novemberben 178 ezerrel gyarapodott a foglalkoztatottak száma Amerikában, az elemzői konszenzus decemberre is ugyanekkora növekedést vár.

Szintén megjelennek a decemberi munkanélküliségi adatok: novemberben a munkaképes korú amerikaiak 4.7 százaléka volt állástalan, decemberre 4.6 százalékos munkanélküliségre számítanak az elemzők. 

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: