Ez várható szerdán

Nemzetközi fronton nem várhatók túlzott izgalmak, itthon a részletes államháztartási adatok lehetnek érdekesek.

Délelőtt a KSH a fontosabb növényi kultúrák előzetes tavalyi terméseredményeit ismerteti, a nemzetgazdasági tárca pedig délután az államháztartás központi alrendszerének 2013-as alakulásáról szóló részletes tájékoztatót teszi közzé.

A szaktárca vezetője, Varga Mihály nemrégiben azt mondta, hogy a legjobb esetben a GDP 2,3 százaléka, a legrosszabb esetben pedig 2,7 százaléka volt a GDP-arányos áht-hiány. Az államháztartás központi alrendszerében 2013 egészében az előzetes adatok alapján a vártnál jóval kisebb, csupán 929,2 milliárd forint lesz a pénzforgalmi szemléletű hiány, ez 200 milliárddal kisebb a vártnál - jelentette be a miniszter. (A hivatalos hiánycél a többszöri emelés után jelenleg 1125,2 milliárd forint, vagyis az utolsó hónapra 248,9 milliárdos mozgástere maradt a kormánynak - a jelek szerint tehát ezzel nem élt a kabinet. Azt is érdemes azonban hozzátenni, hogy a 2013-es költségvetés eredeti hiánycélja 841,8 milliárd forint volt. - a szerk.)

Nemzetközi fronton nem várhatóak túl izgalmas makroadatok szerdán: brit munkaerőpiaci statisztika, a Bank of England legutóbbi kamatdöntő ülésének jegyzőkönyve, illetve a ZEW svájci konjunktúrafelmérésének eredményei futnak be a nap folyamán.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: