Együttműködés a szellemi vagyon jobb hasznosítása érdekében

Budapest - A szellemi vagyon jobb hasznosítása érdekében együttműködési megállapodást kötött a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala (SZTNH), a megállapodással a két szervezet stratégiai céljainak gyakorlati megvalósítását is elősegítik - közölte az SZTNH az MTI-vel szerdán.
 

Az SZTNH által vezetett iparjogvédelmi - szabadalmi-, védjegy-, használati-, és formatervezési minta - nemzeti lajstromok megfelelő alapját képezhetik az állami kézben lévő szellemi vagyonelemek összesítésének, valamint hosszú távon ezen lajstromozott jogok rendszeres monitorozásának.

Kiemelik, hogy az állami vagyon részét képező szellemi tulajdonnal történő felelős gazdálkodás nem képzelhető el annak előzetes felmérése nélkül. Az SZTNH közreműködésével összeállítandó vagyon-értékbecslési módszertani útmutató nagyban hozzájárulhat a nemzeti vagyon e részének hatékonyabb kezeléséhez, adott esetben komoly segítséget nyújtva egyes vagyonelemek vásárlásához vagy értékesítéséhez.

Az MNV által készített országleltáron belül az érintett szektorok elemeire vonatkozó adat-kiegészítési és monitorozási know-how közvetítése is a felek nevesített céljai között szerepel, amely szintén elősegítheti az országleltárban összesített nemzeti vagyon felmérését és értékbecslését.

Az állami költségvetési eszközök segítségével létrehozott k+f-eredmények hasznosításának követése, vizsgálata egy további olyan pont a felek együttműködésében, amelynek hatása túlmutathat a két szervezet tevékenységi körén és a hazai innováció egészének a javát szolgálhatja - írták.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: