Kezdetben esés, később pozitív hangulat várható az elemzők szerint

Budapest - Kevéssel a szerdai záróértéke alatt nyithat csütörtökön a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) az MTI által megkérdezett elemzők szerint, de később inkább a pozitív tartomány felé mozdulhat el a BUX.
 
Mezei Ákos, a Buda-Cash Brókerház üzletkötője szerint enyhe, egy százalék alatti mínuszban nyithat a budapesti börze a nemzetközi tőzsdéken tapasztalt csökkenés miatt. Emlékeztetett: az amerikai jegybankrendszer (Fed) magyar idő szerint szerda este közzétette állásfoglalását, amely szerint az eszközvásárlási programjának leépítése után kamatot emel 2015 elejétől.

Az üzletkötő ennek ellenére a nap folyamán inkább pozitív hangulatra számít. A vezető részvények közül kiemelte az OTP-t, a bankpapír szépen teljesített az elmúlt napokban, és ez véleménye szerint folytatódhat.

Králik István, a KBC Securities üzletkötője szintén kiemelte, hogy a Fed-programról szóró hírek mérsékelt esést hoztak az amerikai és ázsiai piacokon, ezért a magyar tőzsde is ezt követheti a nap első felében. Hozzátette, ennek jelentős negatív hatása nem lesz a BÉT-re, inkább stagnálhat a piac. A kereskedést érdemben befolyásoló céghír sem várható csütörtökön - mondta.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 90,63 pontos, 0,53 százalékos emelkedéssel, 17 052,51 ponton zárt szerdán. A részvénypiac forgalma 8,0 milliárd forint volt. A Mol ára 110 forinttal, 0,87 százalékkal 12 510 forintra csökkent, 376,4 millió forintos forgalomban. Az OTP 60 forinttal, 1,52 százalékkal 4001 forintra erősödött, forgalma 6,1 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama 1 forinttal, 0,32 százalékkal 310 forintra esett, forgalma 414,4 millió forint volt. A Richter árfolyama 48 forinttal, 1,30 százalékkal 3738 forintra nőtt, forgalma 896,5 millió forintot ért el.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: