Tovább jönnek a rossz hírek a piacokról

Az ázsiai tőzsdék követték a lejtőn amerikai társaikat, a legnagyobb visszaesést a japán tőzsde befektetői voltak kénytelenek lenyelni.


Az ázsiai tőzsdék mínuszban nyitották nemrégen zárult kereskedési napjukat, miután Wall Street-i társaik az USA, az eurózóna és Kína romló növekedési kilátásai, az Ebola-fenyegetés és a geopolitikai bizonytalanságok miatt lejtőre kerültek - jelentette a BBC. A tegnap megjelent makroadatok szerint a kiskereskedelmi eladások és a termelői árak egyaránt estek, ami azt sejteti, hogy a Fed nem fogja elsietni a kamatemelést.

Minden bizonnyal ennek tudható be, hogy az S&P végül visszakapaszkodott a kezdeti háromszázalékos mínuszból, és végül 0,8 százalékos eséssel zárta a napot. A kereskedés legrosszabb szakaszában az év elejéhez képest mínuszba került a tőzsdeindex - ez most fordult elő először 2014-ben.

A japán részvények azután ott folytatták, ahol amerikai társaik befejezték: több mint kétszázalékos hanyatlással négy és fél hónapos mélypontra csúsztak vissza. A devizaárfolyam azonban nem változott: egy dollárért továbbra is 105,92 jent kell adni, akárcsak a New York-i kereskedés végén. A tokiói piacon a Toyota állt a lejtmenet élére, miután a fékek és az üzemanyag-ellátó rendszer hibája miatt vissza kellett hívnia a szervizekbe 1,75 millió autóját. A világ legnagyobb autógyártójának papírja több mint két százalékot veszített értékéből.

Őszi mínuszok mindenfelé

Hongkongban majdnem egy százalékkal nyitott lejjebb a piac csütörtökön a szerdai zárásnál, a Hang Seng index több mint 226 ponttal zuhant. A kínai szárazföldön valamivel szerényebb visszaesést jegyezhettek fel a tőzsdei évkönyvek szerkesztői. A Shanghai Composite fél százalékkal gyengült, miután kiderült, hogy szeptemberben lassult az infláció, ami arra utal, hogy a kínai gazdasági növekedés is veszít lendületéből.

Ausztrália vezető indexe az S&P/ASX-200 egy százalékkal csúszott vissza. A kontinensnyi ország legnagyobb olaj- és gázipari cége, a Woodside Petroleum részvénye annak ellenére veszített értékéből, hogy a vállalat harmadik negyedéves termelése nagyobb volt a vártnál. Dél-Koreában sem alakult jobban a helyzet: a Kospi index 0,7 százalékkal gyengült. Az sem javított a befektetők hangulatán, hogy a szöuli jegybank szerdán három hónapon belül másodszor csökkentette alapkamatát, ugyanis ezzel egyidejűleg visszavette idei GDP-növekedési előrejelzését.

Forrás: napi.hu

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: