Felújított mellékutat adtak át Szabolcsban

Elkészült a  Paszab-Tiszabercel-Nyírbogdány összekötőút felújítása, a beruházás avatóünnepségét csütörtökön tartották a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Buj községben.

MTI - A 22,4 kilométer hosszú, teljes rekonstrukción átesett útszakasz az Új Széchenyi Terv Észak-alföldi Operatív Program útfelújítási projektjének keretében, mintegy 1,9 milliárd forintból készült el a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakmai irányításával.

Az eseményen Tilki Attila útügyi miniszteri biztos elmondta, a kormány által indított 33 milliárd forint értékű útfelújítási programból Szabolcs-Szatmár-Bereg megye 2,4 milliárd forinttal részesül. A kivitelezésre kiírt közbeszerzési eljárások befejeződtek, és elkészült az ütemezési terv is, így akár már a jövő héten elindulhatnak a munkálatok, elsőként Nyíregyháza térségében.

A felújításoknál elsősorban a lakossági és települési igényeket vették figyelembe - fűzte hozzá az útügyi biztos. Tilki Attila közlése szerint az útfejlesztések a megye minden térségét érintik, ennek keretében megújul például a Debrecent Mátészalkával összekötő 471-es főút, a Kisvárdát Cigánddal és Sárospatakkal, illetve a Kisvárdát Vásárosnaménnyal összekötő utak is.

Az M49-es autópálya építésével kapcsolatban az MTI kérdésére a biztos elmondta, hamarosan az Országgyűlés elé kerül az országos területrendezésről szóló jogszabály, amiben meghatározzák majd az autópálya magyar-román határmetszési pontját.

Az M49-es sztráda Ököritófülpösig tartó tervezési szakasza lezárult, a kivitelezés pedig - a megszerezhető 2014 és 2020 közötti uniós források függvényében - a közeljövőben elindulhat - tette hozzá Tilki Attila.

A most átadott, két települést érintő mellékút felújítása keretében megerősítették a burkolatot, szegélyeket és padkákat alakítottak ki, elkészült három híd felújítása, valamint 19 buszmegállót építettek ki, illetve újítottak fel.
Megosztás a Google Pluson