Közlekedési információs platform uniós támogatással

Csaknem 150 millió forintos uniós támogatással fejleszt közlekedési információs platformot a Lambda-Com Kft., az összetett informatikai projekt az utolsó fázisához érkezett - tájékoztatta a társaság kedden az MTI-t.

MTI - A Lambda-Com a projekt keretében olyan közlekedési modellt dolgozott ki, amely dinamikus forgalmi információk felhasználásával közúti, valamint közösségi információs rendszerek számára szolgáltat adatokat.

A közlemény szerint a közlekedés-úthálózat modell elkészítésével összetett forgalmi elemzések végezhetők, és egységes közlekedési adatbázis állítható elő.

A társaság összeállította a Magyarországon található parkolók listáját, adatbázisba foglalta őket, majd kiegészítette a környezetükben található tömegközlekedési megállóhelyek listájával, és ezek az információk térképen is elérhetővé váltak.

A projekt részeként a vállalat mérnökei összehasonlították az előrejelzett forgalmi adatokat a ténylegesen mért értékekkel, majd forgalom-elemzést végeztek, illetve a forgalomszámlálási tényadatok ismeretében meghatározták a különböző dinamikus adatokkal elvégezhető szimulációk súlyozását.

Az összetett informatikai projekt már az utolsó fázisához érkezett. A Lambda-Com az Új Széchenyi Terv keretében, a Gazdaságfejlesztési Operatív Program (GOP) pályázatán nyerte el a mintegy 148,8 millió forintos uniós támogatást.

A 2001-ben alakult Lambda-Com magyar tulajdonú vállalat, Európa 14 országában nyújt komplex közlekedés-informatikai szolgáltatásokat. A cégcsoport saját fejlesztésű, telematikai, szállítmányozási biztonságot támogató szolgáltatása a WebEye megoldás, amely GPS/GPRS technológia alkalmazásával valós időben, a nap 24 órájában teszi lehetővé a járművek útvonalának és mozgásának elemzését. Jelenleg több mint 40 ezer járműben működik WebEye Európa útjain - közölte a cég.

Megosztás a Google Pluson