Osztrákok épíhetik a szegedi szuperlézert

Hosszú huzavona után a szegedi szuperlézer, az ELI épületeire kiírt tenderen a drágább ajánlatot tevő, de jelentős támogatókkal rendelkező Strabag–Swietelsky-konzorcium lett a győztes - értesült az Index.

A portál úgy tudja, hogy a Szeged külvárosában, az egykori szovjet laktanya területén megvalósuló ELI lézerközpont építésére két pályázat érkezett. A minteby 27 milliárd forint értékű projektre júniusban a nagyszámú érdeklődő közül végül a szegedi székhelyű KÉSZ Építő Zrt., valamint a Strabag-MML Kft. és a Swietelsy Magyarország Kft. konzorciuma adott be végül ajánlatot. Az elmúlt fél évben többször is módosultak a határidők. Még az utolsó napokban is terjedelmes hiánypótlást kértek pályáztatók, a KÉSZ-nek több mint 150 oldalas kiegészítést kellett elkészítenie egyetlen nap alatt, de ez sem volt elég ahhoz, hogy a 24,7 milliárdos, a konkurenciánál 300 millióval olcsóbb árajánlatát elfogadják.

Azt egyelőre nem derült ki, hogy mivel indokolták a Strabag győzelmét a döntéshozók. Az osztrák érdekeltségű cég számos közös beruházás nyert el az utóbbi időben a Közgép Zrt.-vel együtt.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: