Közfoglalkoztatási programokat indított a nyíregyházi városüzemeltető társaság

Két közfoglalkoztatási és egy képzési programot indított decemberben a Nyíregyházi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. (NYÍRVV) - közölte a társaság sajtóreferense az MTI-vel.


Szabó Edina tájékoztatása szerint a közfoglalkoztatási programokban 600 résztvevőnek biztosítanak napi nyolcórás munkalehetőséget 2015. február végéig. Az alacsony iskolai végzettségű álláskeresők mellett a képzettebb, szakmával rendelkezőknek is kínálnak álláslehetőséget, ehhez többi között önkormányzati intézmények, gazdasági társaságok, civil szervezetek és egyházak nyújtanak segítséget.

A program keretében képzéseket is indított a NYÍRVV: a számítógép-kezelői, parkgondozói, útkarbantartói, kisgépkezelői, takarítói és a konyhaikisegítő-képzéseken 158-an vehetnek részt. 

Az oktatás befejezése után a hallgatókat jövő márciusig alkalmazza majd a társaság - ismertette a szóvivő.

Szabó Edina közlése szerint idén eddig több mint 4600 állástalan kapcsolódott be az év során folyamatosan indított közfoglalkoztatási programokba. Ebben az évben a nyíregyházi önkormányzat több mint 1,2 milliárd forintot fordított erre a célra, ez 400 millió forinttal több, mint az egy évvel ezelőtti keretösszeg.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: