A hulladékszállítási rendszert fejlesztik Zalaegerszegen

Több mint negyedmilliárd forintos beruházással fejlesztik a zalaegerszegi hulladékszállítási rendszert, az Új Széchenyi Terv keretéből támogatott projekt szerződéseit kedden írták alá a zalai megyeszékhelyen.


Balaicz Zoltán polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta: a beruházás keretében új hulladékgyűjtő járműveket, edényeket, valamint a járművek útját nyomon követő navigációs eszközöket és programokat állítanak üzembe. A mintegy 260 millió forintos beruházáshoz 95 százalékos támogatást nyert a város önkormányzata.

Felidézte, hogy a négy éve indult zalaegerszegi ökováros program részeként 2013-ban indult el a mostani beruházás előkészítése, amely három szerződésből áll. Több mint 196 millió értékben három új hulladékgyűjtő járművet állítanak üzembe, 25 millió forintot meghaladó összegért közel ezer darab hulladékgyűjtő edényt és konténert vásárolnak, illetve közel 7 millió forintért 19 darab GPS-berendezést és járműkövető programot helyeznek üzembe.

A város a közbeszerzési pályázatok nyerteseként a M-U-T Hungária Kft.-vel, a Siex Kft.-vel, valamint a Navi-Gate és a NavCenter Kft. által alkotott NG-NC Konzorciummal kötötte meg kedden a megállapodásokat. A szerződések értelmében 120 vagy 150 napon belül beszerzik és beüzemelik a szükséges eszközöket.

A polgármester kitért arra is, hogy a hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztésére, informatikai korszerűsítésére szolgáló projekt része volt több szemléletformáló, ismeretterjesztő rendezvény is. A városi eseményeken és oktatási intézményekben tartott programokra további 13 millió forintot fordítottak.

Forrás: MTI

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: