Csökkent a szlovák munkanélküliség

Éves szinten csökkent, havi összehasonlításban viszont enyhén nőtt a munkanélküliek aránya tavaly decemberben Szlovákiában - derült ki a szlovák Munka, Szociális és Családügyi minisztérium által kedden Pozsonyban ismertetett statisztikai adatokból.


A szlovák Munka, Szociális és Családügyi Központ (ÚPSvR) adatai szerint tavaly decemberben a Szlovákiában nyilvántartott munkanélküliek aránya 12,29 százalék volt, ami 1,21 százalékponttal volt kevesebb mint az előző év hasonló időszakában, ugyanakkor havi összehasonlításban enyhe, 0,04 százalékpontos emelkedést mutatott.

Az ÚPSvR adatai szerint a vizsgált időszakban éves szinten 8,96 százalékkal visszaesett, havi szinten viszont 0,37 százalékkal emelkedett az azonnali munkába állásra képes munkanélküliek aránya, számuk decemberben 331 733 fő volt.

Ján Richter a szlovák Munka, Szociális és Családügyi tárca vezetője a munkanélküliségi adatok éves változásait értékelve azt mondta: az arány a várakozásaik szerint alakult, a számok ugyan decemberben stagnáltak de ami a fő - hangsúlyozta - nem változtattak érdemben az éves szintű csökkenésen.

A szlovák szaktárca vezetője januárban a munkanélküliségi arány decemberihez hasonló stagnálására számít, vélekedése szerint a munkapiac a tavaszi hónapokban élénkülhet.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: