Hamarosan lőnek a mindent látó traffipaxok

Az InfoRádió úgy tudja, hogy már tesztelik a rendőrök az új sebességmérőket. A traffipaxok várhatóan már januárban kikerülnek az utakra. Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják.


Tavaly májusban két cég nyerte meg az Országos Rendőr-főkapitányság traffipaxtenderét. A rendőrség 160 sebességmérő berendezést vásárolt. Ezek mobil eszközök de a rendőrség több száz fix telepítésű eszköz beszerzését is tervezi. Akkor azt ígérték, hogy az új eszközök már pár hónap múlva az utakon lehetnek de legkésőbb 2014 végéig.

Az InfoRádió úgy tudja, hogy az új mérők várhatóan már ebben a hónapban kikerülnek ki az utakra. Decemberben ugyanis még tesztelték a rendőrök az új traffipaxokat. Úgy tudjuk, hogy a mérők hitelesítése már megtörtént.

Az új eszközökkel nemcsak sebességet tudnak majd mérni a rendőrök, hanem képesek lesznek figyelni a szabálytalan sávváltást, a buszsáv jogszerűtlen használatát, a tiloson áthajtást, de akár a biztonsági öv használatának elmulasztását is pontosan dokumentálni tudják majd. Erről még tavaly májusban beszélt az InfoRádiónak Óberling József az Országos Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti főosztályának vezetője

A "mindent látó" sebességmérőket, hivatalos nevükön változtatható helyű komplex közlekedési ellenőrző pontokat 720 millió forintért vásárolta a rendőrség. 2013-ban arról írtak a lapok, hogy a kormány 12,5 milliárd forintot költ sebességmérő eszközök beszerzésére, amelyet az európai unió is támogat.

Forrás: napi.hu

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: