Húszezer négyzetméterrel nőtt az irodaterület Budapesten

A fővárosban a tavalyi negyedik negyedévben három irodaépület átadásával 18 795 négyzetméterrel bővült a bérbe adható terület, így a teljes A és B kategóriás irodaépület-állomány elérte a 3 millió 238 ezer négyzetmétert - közölte a Budapesti Ingatlan Tanácsadók Egyeztető Fóruma (BIEF) kedden az MTI-vel.


A teljes területből 2 millió 600 ezer a bériroda, további 
638 ezer négyzetmétert pedig a tulajdonosok használnak.

A kihasználatlansági mutató a negyedik negyedév végén 16,2 százalékon állt, ami 0,7 százalékponttal alacsonyabb, mint az előző negyedévben volt és 2,2 százalékponttal kisebb, mint a 2013 azonos időszakában mért adat. Az egyes részpiacok közül továbbra is Dél-Budán a legalacsonyabb az üresedés (10,9 százalék), és az agglomerációban a legmagasabb (31,7 százalék).

A bérlői aktivitás erős volt október és december között. A bruttó bérbeadás 17 százalékkal növekedett a harmadik negyedévihez képest és 117 040 négyzetmétert ért el. A szerződéshosszabbítások részaránya ezen belül 45, az új szerződéseké 38, a bővüléseké és az előbérleteké pedig - együttesen - 17 százalék volt.

A közleményt készítő BIEF tagjai a CBRE, a Colliers International, a Cushman & Wakefield, a DTZ, az Eston International, a JLL és a Robertson Hungary ingatlan tanácsadó társaságok.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: