Katus István lett a Alcoa Magyarország igazgatója

Katus István váltja a nyugdíjba vonuló Forgó Bélát az Alcoa Magyarország országigazgatói és az Alcoa-Köfém Kft. vezérigazgatói posztján - közölte a cég csütörtökön az MTI-vel.


A közlemény szerint Katus István február 15-től dolgozik országigazgatóként az Alcoa európai pénzügyi számviteli szolgáltatások és üzleti szolgáltatások vezetői feladatainak megtartása mellett. Ezt a pozíciót 2013 szeptembere óta látja el, előtte az európai pénzügyi szolgáltatások területén és magyarországi pénzügyi igazgatóként tevékenykedett.

A közlemény szerint a jelenleg mintegy 1800 munkavállalót foglalkoztató Alcoa Magyarország eddigi vezetőjének, Forgó Bélának meghatározó szerepe volt abban, hogy a Köfém az Alcoa stratégiailag fontos üzleti és szolgáltató központjává vált. Vezetésével ma az Alcoa a 2. legnagyobb amerikai, összességében pedig a 6. legnagyobb ipari befektető Magyarországon.

Forgó Béla 1979-ben pénzügyi elemzőként kezdett dolgozni a Székesfehérvári Könnyűfémműben, 2005-től volt országigazgató. Kiemelkedő szerepe volt a privatizációs tárgyalásokban, melynek során az Alcoa 1993-ban többségi, majd 1996-ban 100 százalékos tulajdont szerzett a Köfém-ben.

Az Alcoa Magyarország 2013-ban 158 milliárd forint árbevételt ért el és 4,5 milliárd forintnyi beruházást hajtott végre.

Az Alcoa jelenleg négy termelő üzletágat működtet Magyarországon: öntöde/hengermű, keréktermék-gyártó, turbinalapát megmunkáló, illetve repülőgép kötőelem gyártó. Emellett a cég globális adminisztratív szolgáltató központja is Magyarországon van.

A vállalat 2012. november 7-én stratégiai partnerségi megállapodást kötött a magyar kormánnyal.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: