Növelte díjbevételét a Vienna Insurance Group

Jól alakult a Vienna Insurance Group (VIG) biztosító társaság tavalyi éve, az előzetes adatok alapján díjbevétele 2,6 százalékkal nőtt - tájékoztatta az UNION Biztosító, a VIG csoport tagja kedden közleményben az MTI-t.


A Vienna Insurance Group 2014-ben 9,4 milliárd euró biztosítási díjbevételre tett szert, ami - a hátrányos devizaárfolyam hatásokkal együtt - nagyjából az előző évivel megegyező összeg. Egyszeri tételek nélkül a díjbevétel 2,6 százalékkal emelkedett. 

A vagyon- és balesetbiztosítási területen 4,7 milliárd euró díjbevételt ért el a VIG 105 millió eurós devizaárfolyam veszteseség és a Donau Versicherung olaszországi üzletének 96 millió eurós leírása után. 

Az osztrák Wiener Städtische Versicherung eredményének javulása kompenzálta az olaszországi üzlet visszaesését. A Vienna Insurance Group a vagyon- és balesetbiztosítási területeken helyi devizában 3 százalékos bevétel-növekedést ért el a Cseh Köztársaságban. A nehéz üzleti környezet ellenére is meghozták első gyümölcsüket a Romániában bevezetett intézkedések, a vagyon- és balesetbiztosítási üzletág díjbevétele 0,3 százalékkal nőtt. 

Az "egyéb piacokon" dinamikus növekedést ért el a VIG. Grúziában és Albániában a vagyon- és balesetbiztosítási üzletág helyi devizában közel 50 százalékos volt a növekedés, illetve kétszámjegyű százalékos Szerbiában, Macedóniában és Boszniában is. 

A járműbiztosítások terén tapasztalható nagy konkurencia miatt a VIG a lakásbiztosításokra, kis- és középvállalati biztosításokra összpontosítja tevékenységét. Innovatív termékeinek köszönhetően így a gazdasági nehézségek ellenére is növelni tudta díjbevételét. E területen Ausztriában 3,9 százalékos, Szlovákiában 7,7 százalékos növekedést ért el. A vagyonbiztosítási üzletágban a kis kelet-közép-európai piacok teljesítettek különösen jól. Horvátországban a díjbevétel 6,6 százalékkal, Szerbiában 24,3 százalékkal, Boszniában 60,3 százalékkal, Grúziában 74,8 százalékkal emelkedett. 

Ukrajnában a fegyveres konfliktus ellenére is jelentős növekedést ért el a VIG mind a négy érdekeltsége, együttesen 15,9 százalékosat. 

Az életbiztosítási üzletág felfejlődőben van a kelet-közép-európai térségben, a díjbevétel 1,4 százalékkal 4,3 milliárd euróra emelkedett. 

A VIG ötven leányvállalattal rendelkezik és 23 ezer alkalmazottat foglalkoztat a kelet-közép-európai régió 180 milliós lakosságú 25 országában. A VIG részvényét a bécsi és a prágai tőzsdéken jegyzik. Magyarországon az UNION Vienna Insurance Group Biztosító Zrt., az ERSTE Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. és a Vienna Life Vienna Insurance Group Biztosító Zrt. a VIG csoport tagjai.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: