Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is

A turizmus élénkíti a magyarországi autókölcsönzők piacát is, a turisztikai célú kölcsönzések adták tavaly a teljes bevétel közel egynegyedét, ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával - közölte a Sixt Magyarország autókölcsönző az MTI-vel hétfőn.

Sixt: a turizmus élénkíti az autókölcsönzők piacát is
A cég közleménye kiemeli, hogy a tavalyi első tíz hónap adatai alapján Magyarország minden régiójának forgalma nőtt, a bevételek és a vendégek száma is meghaladja az előző év azonos időszakit. Ez a tendencia az autókölcsönzésben is megfigyelhető volt. 

A közlemény idézi Dévai Gábort, a Sixt Magyarország ügyvezetőjét aki elmondta: az autókölcsönző bevételéből a turisztikai forgalom 23 százalékot tett ki a tavaly októberig beérkezett adatok szerint, és ez még nőhet az év végi ünnepi időszak adatainak feldolgozásával, ez 2013-ban 24 százalék volt. Hozzátette: a külföldről érkező turisztikai forgalom 69 százalékát adja a teljes turizmusból származó bevételnek.

A Sixt adatai szerint a vállalati szegmens mellett májustól-szeptemberig az üdülni, kikapcsolódni vágyók is erős volument jelentenek, tavaly a turisztikai bevétel 7 százalékkal nőtt ebben az időszakban az előző évhez képest.

Az autókölcsönző az MTI érdeklődésére közölte, hogy 2014-ben a teljes magyarországi forgalma az előzetes adatok szerint meghaladta az 1 milliárd forintot, ami 12,6 százalékkal több az előző évinél. A cég 45 dolgozót foglalkoztat.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: