Vegyesen alakult a forintárfolyam

Az euróval és a svájci frankkal szemben erősödött, a dollárral és a jennel szemben gyengült kedd reggelre a forint a nemzetközi devizakereskedelemben.


Az eurót kedden hét óra után 311,21 forinton jegyezték a hétfő esti 311,40 forint helyett. A svájci frank jegyzése 306,59 forintra csökkent 307,31 forintról.

A dollár árfolyama 276,08 forintról 277,04-re, a japán jené 2,3323-ról 2,3431 forintra emelkedett kedd reggelre. 

Az euró gyengült kissé, kora reggel 1,1234 forinton állt az árfolyama az előző esti 1,1282 forint után.

Kedden a magyar jegybank kamatdöntő ülése, a monetáris politikai szándékról azt követően tett nyilatkozat befolyásolhatja a forint árfolyamát. Elemzők többsége szerint a jegybank nem változtat a 2,1 százalékos alapkamaton, noha az EKB likviditásnövelő programjának bejelentését követő forinterősödés és az infláció alakulása erre lehetőséget adna. 

A cseh jegybank monetáris politikai szándékait a jegybank monetáris tanácsának egyik tagja vázolja fel egy üzleti konferencián. A piacok arra vonatkozóan várnak jelzéseket, hogy a jegybank az EKB legutóbbi döntésének a függvényében mennyiben szándékozik tartani magát gyenge korona politikájához.

A zloty árfolyamára a legfrissebb lengyel makrogazdasági adatok lehetnek hatással. A lengyel statisztikai hivatal a 2014-es GDP-növekedési, a decemberi kiskereskedelmi forgalmi és munkanélküliségi adatokat teszi közzé. Elemzők 3,3 százalékos GDP-növekedést várnak a 2013-as 1,7 százalék után. A vártnál nagyobb növekedés gyengítheti majd a piac kamatcsökkentési várakozásait.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: