Fejlesztési központot épített a Neuzer kerékpárgyár

Fejlesztési központot létesített a Neuzer Kft. az esztergomi ipari parkban, a  csütörtökön átadott létesítményben kisszériás, különleges járművek, közösségi kerékpárrendszerek, elektromos járművek gyártását és tesztelését végzik.


Az átadáson Glattfelder Béla, az Nemzetgazdasági Minisztérium gazdaságszabályozásért felelős államtitkára köszöntőjében emlékeztetett arra, hogy a magyar ipar kutatás-fejlesztési tevékenységének bővítésére a következő időszakban évente 250 milliárd forintnyi vissza nem térítendő uniós támogatás áll rendelkezésre.

Szólt arról is, hogy a kormány a Jedlik Ányos-programon keresztül szeretné növelni az elektromos közlekedés arányát.

A kerékpározás területén a közösségi kerékpárrendszereknél kínálkoznak új lehetőségek, az itt induló fejlesztésekkel ez elsők közé kerülhet  Magyarország Európában - tette hozzá.

Neuzer András, a kerékpárgyár fő tulajdonosa az MTI-nek elmondta: a 250 millió forintból létrehozott központ megépítéséhez az Európai Regionális Fejlesztési Alap és az állami költségvetés 100 millió forintos támogatást nyújtott. A létesítmény teljes beüzemeléséhez további 50-70 millió forintos gépbeszerzést hajt végre a vállalat.

A fejlesztési központban mérőszobát is kialakítottak, ahol terheléses próbáknak vethetik alá a gyárban készülő modellek mintadarabjait, valamint berendeztek egy bemutatótermet és létrehoztak egy raktárt.

Az új részleg megépítése 15 új munkahelyet teremtett, villamosmérnökök, gépészmérnökök, formatervezők, műszerészek és raktárosok számára.

Az 1996-ban alapított Neuzer Kft. Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú, független kerékpárgyára, amelynek a teljes kapacitása évi 120 ezer kerékpár. A cég a termékek felét Hollandiába exportálja, jelentős piaca még Németország, Szlovákia és Szlovénia.

A vállalat 2013-ban 3,2 milliárd, 2014-ben 4,3 milliárd forintos árbevételt ért el, ennek kétharmada exportból származott. A cégcsoport Magyarországon több mint 100 munkavállalót foglalkoztat.

A Neuzer Kft. 2013 szeptemberében Esztergomban adta át az ország első közösségi, kölcsönözhető kerékpáros rendszerét. Ezt követően a rendszert bevezették Hévízen, majd a társaság egy befektetési alappal közösen elnyerte Győr közösségi kerékpáros rendszerének kivitelezését. A győri kerékpárrendszer elemeit most gyártják, júliusig a gyárnak 180 kerékpárt, 256 dokkolót és 23 információs oszlopot kell üzembe helyeznie a városban.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: