Hamarosan előzhetik az OTP-t

Koncentrált a vállalati bankszámlák piaca Magyarországon: a 10 legtöbb vállalati bankszámlát vezető banknál van az összes számla mintegy 80 százaléka, míg a maradék 20 százalékon mintegy 200 pénzintézet osztozik - derül ki a Bisnode adataiból.
 


Jelenleg az OTP vezeti a legtöbb, mintegy 120 ezer vállalati bankszámlát, részesedése megközelíti a 17 százalékot. Piacvezető szerepe feltehetően azonban az üzleti információs szolgáltató szerint nem lesz sokáig ilyen erős, mivel az állami tulajdonban került Budapest Bank és az MKB esetleges összeolvadása után egy hasonlóan erős pénzintézet jöhet létre. E két banknál ugyanis mintegy 113 ezer számla van.

A jelenleg nagy leépítéseket végrehajtó Raiffeisen a jövőben még inkább a vállalati ügyfélkörre akar koncentrálni, így a jelenlegi több mint 8 százalékos súlya nőhet - különösen mert a top-10-ben az OTP (+6 százalék) mellett egyedül ez a bank (+5,5 százalék) tudta érdemben növelni a vállalati számláinak számát. Rajtuk kívül a K&H tudott 1 százalék bővülést felmutatni.

Az ezer vállalati ügyfél feletti pénzintézeteket vizsgálva az elmúlt egy évben hónap a tíz legnagyobb nyertes között 4 takarékszövetkezet és 6 bank van - állapította meg a Bisnode. Vállalati ügyfélszámban arányában a legtöbbet (+30 százalék) a Fókusz Takarékszövetkezet növekedett, melyet csaknem 17 százalékos növekedésével a Gránit Bank követ.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: