Csökkent a munkanélküliség Komárom-Esztergom megyében

Komárom-Esztergom megyében ismét csökkent az álláskeresők száma, szeptember végén a gazdaságilag aktív népességen belül arányuk 4 százalékos, de az esztergomi térségben már csak 3,4 százalék a munkanélküliek aránya - közölte a megyei kormányhivatal vezetője hétfőn az MTI-vel.
Kancz Csaba kormánymegbízott tájékoztatása szerint egy év alatt 22 százalékkal csökkent a nyilvántartásban szereplők álláskeresők száma. A pályakezdő fiatalok aránya az előző évhez képest 36 százalékkal lett kevesebb, arányuk a nyilvántartott állomány 7,8 százaléka.

Szeptemberben a megye járási hivatalainak foglalkoztatási osztályaira 2367 állásajánlat érkezett. Közvetítés révén 1371 álláskeresőt sikerült munkához juttatni.

Közülük 1254 ember támogatott, többségében közfoglalkoztatási programok által biztosított munkahelyre került, míg normál állásban 117 munkavállalót sikerült elhelyezni.

Különböző közfoglalkoztatási programokban 2988 ember dolgozik, az állomány fele önkormányzati közfoglalkoztatásban áll. Az alacsony képzettségűek és közfoglalkoztatottak képzésére indított tanfolyamokon 426 hallgató vett részt és 2017 márciusáig további 462 ember képzése várható.

Bakonyszombathely, Ete és Tárkány önkormányzata tízmillió forint támogatást kapott startmunka mintaprogramok mezőgazdasági projektjének keretében, hűtőkapacitások növelésére - ismertette a kormánymegbízott.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: