Szeptemberben 4,7 százalékkal nőtt a kiskereskedelmi forgalom Csehországban

Szeptemberben 4,7 százalékkal emelkedett Csehországban a kiskereskedelmi forgalom az egy évvel korábbihoz viszonyítva. Augusztusban ugyan 8 százalékos volt a bővülés, de idén ebben a hónapban két munkanappal több volt, mint tavaly - közölte a cseh statisztikai hivatal hétfőn Prágában. 
Havi összehasonlításban szeptemberben 0,6 százalékos volt a kiskereskedelmi forgalom növekedése augusztushoz viszonyítva.  

Hasonlóan a korábbi hónapokhoz szeptemberben is a leggyorsabban - 21,5 százalékkal - az internetes üzletek forgalma növekedett. Nőtt a forgalom a háztartási berendezések, az egészségügyi és kozmetikai cikkek, valamint a kulturális és sport szükségleteket kiszolgáló üzletekben is. 

Folytatódott a számítástechnikai és kommunikációs termékeket áruló boltok forgalmának csökkenése, ez szeptemberben éves összevetésben 5,9 százalék volt. A ruházati cikkek és lábbelik iránti kereslet 1,7 százalékkal esett vissza. 

Az idei január-szeptemberi időszakban a naptári hatásoktól megtisztítva éves összehasonlításban 5,1 százalékos a kiskereskedelmi forgalom növekedése Csehországban.  

Az üzemanyagok forgalma ebben az időszakban 6,8 százalékkal, az iparcikkeké 6,6 százalékkal, az élelmiszereké pedig 1,5 százalékkal emelkedett. 

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: