Varga Mihály: ez várható 2017-ben

Az állam 1166 milliárd forintnyi új hitelt vesz fel 2017-ben és 1,2 milliárd euró devizakötvény kibocsátást tervez a kormány.
A jelenlegi elképzelések szerint 1,2 milliárd euró devizaforrás bevonására készül kormány jövőre, de a piaci lehetőségektől függően ennél több vagy kevesebb is lehet – jelentette ki Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Barcza Györggyel, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatójával tartott szerdai sajtótájékoztatóján.

Az állam 1166 milliárd forintnyi új hitelt vesz fel 2017-ben 

A jövő évi bruttó finanszírozási igény 7844 milliárd forint lesz, amiből 1166 milliárd friss hitelfelvételt jelent, a maradék 6678 milliárd forint a lejár tartozások megújítását szolgálja – jelentette be szerdai sajtótájékoztatóján Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter és Barcza György, az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) vezérigazgatója.

A devizában lejáró adósságból 1,7 milliárd  euró értékű nemzetközi kibocsátású devizakötvény visszafizetése válik jövőre esedékessé, amihez még mintegy 600 millió euró hitelt is törleszteni kell, és a belföldi devizakötvényekből is mintegy 39 milliárd forintnyi kifut. A lakossági forintkötvényekből 3695 milliárd forint jár le.

MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: