Eldőlt: Budapestre jön a nemzetközi óriás

Naponta üzemelő menetrendszerinti járatot indít Budapest és Dubai között idén ősszel az Emirates Airline. A járatot a nagy befogadóképességű, széles törzsű Airbus A330-as repülőgépekkel üzemeltetik.

Az Emirates a világ negyedik legnagyobb légitársasága, bázis-repülőtere az Egyesült Arab Emírségek fővárosában található Dubai International Airport. A Közel-Kelet vezető légitársasága 224 repülőgépből álló flottát üzemeltet, amely kizárólag széles törzsű légi-járművekből áll (Boeing 777, Airbus A330, Airbus A340, és Airbus A380) és világszerte 143 desztinációra közlekedik. A tavaly 44,5 millió utast szállító Emirates Az év légitársasága címet is elnyerte a SkyTrax, a vezető globális légiközlekedési tanácsadó vállalat szavazatai alapján.

A Budapest Airport Zrt. szerint az illetékes magyar és dubai légiközlekedési szakemberek évek óta dolgoznak az új járat beindításán, abból a feltételezésből kiindulva, hogy jelentős kereslet mutatkozik a Dubai - Budapest közvetlen járatra, illetve a dubai átszállással elérhetővé váló közel-keleti, ázsiai, afrikai, és csendes-óceáni úti-célokra.

A Budapestről induló utasok egyetlen dubai átszállással el tudnak érni olyan turisztikai célpontokat, mint a thaiföldi Phuket, illetve olyan üzleti célpontokat, mint Peking, Szöul, Tajpej, Tokió, vagy Sydney.

A légitársaság honlapján azt közölte: a járat megnyitásával egyidejűleg kezdi meg működését Budapesten az új ügyfélközpontjuk, a két lépés összesen háromszáz új munkahelyet hoz létre több millió dolláros beruházással. Az Egyesült Arab Emírségek Magyarország legnagyobb arab kereskedelmi partnere, évente 1,2 milliárd dollár értékben kereskednek egymással. Az Emiratesnél jelenleg 140 magyar dolgozik, köztük 114 légiutas kísérő és nyolc pilóta.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: