Stratégiai együttműködést kötött a pécsi egyetem és a Samsung

A hazai felsőoktatási intézmények közül elsőként kötött stratégiai partneri együttműködési megállapodást a Pécsi Tudományegyetem (PTE) a Samsung Electronics Magyar Zrt.-vel - jelentették be a baranyai megyeszékhelyen csütörtökön.

A PTE annak nyomán állapodott meg a világcéggel, hogy egy évvel ezelőtt a magyar kormány is stratégiai partnerei közé emelte a Samsung hazai leányvállalatát. Bódis József, a PTE rektora a megállapodás ünnepélyes aláírása előtt elmondta: az egyetem élen jár az innovációban, így természetes szövetségese lehet a számos területen piacvezető Samsung Electronicsnak. A PTE célja, hogy a pécsi tudományos kutatások az innovációban, azaz a gyakorlatban is megjelenjenek, ehhez nyújt kitűnő lehetőséget a megállapodás - tette hozzá.
Páva Zsolt, Pécs fideszes polgármestere azt emelte ki, hogy Pécs történetében az utóbbi időszakban új fejezet kezdődött, amelynek fókuszában a gazdaságfejlesztés, a város újraiparosítása és a munkahelyteremtés áll. Reményét fejezte ki, hogy a mostani együttműködés segítségével Pécs az innováció egyik hazai fellegvárává válhat.
Facskó István, a Samsung hazai leányvállalatának elnöke elmondta,  hogy a megállapodás három alappilléren nyugszik. Első lépésként a PTE orvostudományi karának és klinikai központjának szakértelmét ötvözik a Samsung technológiai tudásával egészségügyi szoftveres alkalmazások tervezésére és kidolgozására. Enne eredményeként olyan fejlett, valódi piaci igényeket kielégítő szoftverek jelenhetnek meg, amelyek aktívan hozzájárulhatnak a lakosság egészségügyi állapotának javításához - tette hozzá.
Ezzel párhuzamosan meghonosítják Pécs egy-egy alap- és középfokú iskolájában a Samsung Smart School koncepcióját. A későbbiekben kiterjeszteni szándékozott programban a diákokat és a pedagógusokat a legmodernebb technológiák fogják segíteni az új ismeretek elsajátításában.
A vállalat középtávú terve, hogy a pécsi egyetemmel közösen egy olyan orvosi innovációs és oktatási centrumot hozzanak létre, amely a kiváló orvosi ötletekre épülve szolgálhatja a Samsung innovációs elképzeléseinek megvalósulását.
A Samsung Electronics a rendszerváltás óta van jelen Magyarországon, több mint kétezer embert foglalkoztat, beruházásainak értéke megközelíti a 160 milliárd forintot.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: