Bécsi indexeket vesz fel származékos eszközeibe az Eurex

Az osztrák tőzsde regionális árfolyamindexeiből is képezhet ezentúl származékos befektetési eszközöket az Eurex, amely a világ egyik legnagyobb forgalmazója a származékos pénzügyi befektetési termékeknek - tájékoztatta hétfőn az MTI-t a bécsi tőzsde.

MTI - A bécsi tőzsde, a Wiener Börse AG és az Eurex Exchange érintett platformja között létrejött megállapodás alapján az Eurex származékos termékeket állíthat elő a bécsi tőzsde által kalkulált 89 különböző árfolyamindex alapján.

A bécsi tőzsde árfolyamindexei már több mint 130 nemzetközi pénzintézet strukturált befektetési termékeiben szerepelnek.

A Wiener Börse AG több évtizedes tapasztalattal rendelkezik különféle, elsősorban a kelet-európai és az orosz piacra koncentráló árfolyamindexek képzésében. A Wiener Börse AG által jelenleg vezetett 89 indexből 66 épül a kelet-európai és a szovjet utódállamok értékpapírpiacainak árfolyamaira. A nemzetközi befektetői körökben legkedveltebb strukturált termékek jelenleg az osztrák piac ATX blue chip indexe, a CECE kelet-európai árfolyamindex, valamint az RDX orosz index.


Megosztás a Google Pluson