Ismét csúcsot dönt New York

Idén ismét csúcsot dönt New York turisztikai ipara.

A legfrissebb adatok szerint a szokásos újévi partiig 54 millió látogató keresi fel a Nagy Almát. A rekordszámú látogató gazdasági értelemben is csúcsot jelent, hiszen ők az idén közel 60 milliárd dollárt hagytak a város éttermeiben, szállodáiban és áruházaiban. A turisztikai iparágban foglalkoztatottak száma az év végére meghaladja a 370 ezret, ami jól mutatja az ágazat jelentőségét.

Michael Bloomberg polgármester optimistán látja a jövőt is: jövőre már legalább 55 millió látogatóra számít. A statisztikai adatok szerint a New York-i turistainvázió 2002 óta töretlenül ível felfelé, ami azt jelenti, hogy tíz év alatt 20 millióval nőtt a hazai és külföldi látogatók száma.

Ez megmutatkozik a szállodai foglaltsági adatokban is: idén 30 millió hotel-éjszakát értékesítettek, ami azt jelenti, hogy a töltöttség átlag 87,8 százalékon áll. Az átlagos szobaár is elképesztően magas: 296 dollár. ( Ez 4 százalékos emelkedés 2012-höz képest.)

Így nem csoda, ha további jelentős fejlesztések várhatók e téren is: a hotelszobák száma jövőre eléri a százezret. Markáns változás érzékelhető a turisták körében is, hiszen egyre többen látogatják a város múzeumait és színházait is. Az úgynevezett "kulturális" turisták száma idén eléri a 26 milliót.


Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: