Huszonöt éves a KÜRT Zrt.

Huszonöt éves a Kürt Zrt., Magyarország egyetlen informatikai brandje, amelynek adatmentési technológiája 2014-ben hungarikum lett - közölte a társaság szerdán az MTI-vel.


A cég jubileuma alkalmából kiadott közleménye ismerteti: a Kürt Kft.-t Kürti János és Kürti Sándor alapította 1989-ben, s ma is családi vállalkozásként működik. A vállalat organikusan fejlődött, míg eljutott mai komplex, több üzletágból és cégből felépülő struktúrájához.

A cég sikertörténete lemezcsomagok javításával kezdődött, az első éves, 6 milliós árbevétel hat sajátgyártású lemezcsomag-mosógép eladásából származott, a vevő a Vörös Hadsereg volt - idézi fel a közlemény. A vállalat azóta számos országgal épített ki üzleti kapcsolatokat. Az adatmentés know-how-ját 2007-ben megvásárolták a vietnámi, majd az egyiptomi kormányzati szervek, előbbivel ma is szorosan együttműködik a cég, információbiztonsági szolgáltatásait az EU tagállamoktól a Közel-Keletig igénybe veszik. A Kürt 2003-ban nyitotta meg első külföldi adatmentési irodáját Németországban.

A cég ma mindent ment, ami nem papír, és az információmenedzsment piac valamennyi területét lefedi; organikus fejlődés eredményeként etikus hackereket képez, megoldást ad a Big Data problémára, kiépítette saját, nagybiztonságú felhő infrastruktúráját, részt vesz nemzetbiztonsági ajánlások kidolgozásában. A Kürt átlagosan évi több mint 4000 sikeres adatmentést végez, 2013-ban 2 Petabájt adatot mentett meg. Ez akkora mennyiség, hogy ha minden bitet egy homokszemnek képzelünk el, akkor ennyi homokszem egymás mellé téve 9 milliárd kilométer hosszúságot ér el - érzékeltetik. 

A cégcsoport 2013-ban 1,529 milliárd forint árbevételt ért el, üzemi eredménye meghaladta a 100 millió forintot. Három-öt év múlva árbevételük 30 százalékát exportból szeretnék elérni.

Kitérnek arra is, hogy az elmúlt évben keletkezett a világ összes eddig létrehozott elektronikus adatának 90 százaléka, s az elkövetkező évek arról fognak szólni, hogyan lehet az exponenciális mértékben növekvő adatmennyiséget biztonságosan tárolni, feldolgozni és elemezni.

A Kürt bejelentette: 25 éves jubileuma alkalmából felajánlja, hogy a leghamarabb jelentkező 25 hátrányos helyzetű iskola angol nyelvet tanulói és a nyelvtanításban részt vevő felkészítő tanárai a 2014/2015-ös tanévben díjmentesen használhatják az interaktív Tabello rendszert. A felajánlás értéke megközelítőleg 50 millió forintot tesz ki. A cég 2008-ban útjára indított H2O (Hátrányos helyzetűek Oktatása) programjával már 10 hátrányos helyzetű iskolát sikerült felzárkóztatni.

Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: