MÁV: újabb 15 vasúti személykocsi érkezett

Újabb 15 használt vasúti személykocsit vett át a hegyeshalmi vasúti állomáson a MÁV-Start, amelyek a felújítás után az északkelet-magyarországi régióban állnak forgalomba - közölte a vasúttársaság kedden az MTI-vel.


A közlemény szerint így az ötvenöt, Osztrák Vasúttársaságtól (ÖBB) vásárolt személykocsiból már 25 megérkezett Magyarországra. A kocsik miskolci honállomással a térséget kiszolgáló regionális és távolsági forgalomban közlekednek és az elöregedett, korszerűtlen járműveket váltják ki - írja a vasúttársaság.

A magyarországi műszaki előírásoknak megfelelő átalakításokat, a személykocsik belső tereinek megújítását, az ablakok cseréjét a MÁV-Start szolnoki járműjavító bázisán végzik.

A tájékoztatás szerint a kiválasztásnál figyelembe vették egyebek mellett, hogy a kocsitípus óránként 140 kilométeres sebességre alkalmas, valamint a legalacsonyabb ár mellett döntő tényezőnek számított, hogy a magyar vasúthálózaton ismert típusról van szó, amelynek az alkatrész-utánpótlása is folyamatosan biztosított.

Az MTI korábban beszámolt arról, hogy a felújítási költségeket is figyelembe véve a vasúti személykocsik ára darabonként 50 millió forint.

Forrás: MTI
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: