Korrupció elleni harc

Ezért ebben a médiának is nagy szerepe van. Abban, hogy megértsük, az üvegházhatás, a kibocsátás, a széndioxid általános szintje milyen kapcsolatban áll a különböző gazdasági jelenségekkel, mint pl. a klímamenekültek helyzetével, az egyes országok elszegényedésével és a mezőgazdasági konjunktúrával stb.

Az MGFA feladata az, hogy a tömegmédiát próbálja befolyásolni olyan irányba, hogy ezt a nagy kérdéskört közelebb hozzuk: közelebb, az állampolgár szintjére, így a felelősségét is, mert ugyan az állampolgár kibocsátása – az iparhoz képest – nem számottevő, de a több millió állampolgáré egyben azonban – már igen.

Korrupció elleni harc

Számos kezdeményezés van a korrupció visszaszorítására ill. felszámolására. Azonban kiemelkedő a Svájci Nagykövetség anti-korrupciós programja: a program célja nem feltétlenül az, hogy nyomozzon korrupt politikusok vagy gazdasági szereplők után (ez a rendőrség és az ügyészség feladata), hanem az, hogy a legszélesebb körben ismertesse meg a korrupciós szituációkat, ismertesse közérthetően azokat az jogszabályokat, amelyeknek segítségével - tisztességes állampolgárként -, ha felismerjük a helyzetet: elutasítsuk azt.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: