Személyes adatok védelme

A fejlett ipari társadalmakban immár teljesen világos, hogy a fogyasztáshoz kapcsolódó jogok nagy hangsúlyt kapnak a XXI. században. Magyarországon is fel kell ismerni, hogy a fogyasztáshoz, a fogyasztóvédelemhez járuló jogok a emberek állampolgári jogává kell válniuk. Ennek segítségével lehet megakadályozni a hamisított élelmiszerek értékesítését, a rossz minőségű szolgáltatások/áruk elterjedését az országban.

Gyakorta tapasztalhatjuk, hogy fogyasztásunk kapcsán – szándékkal vagy anélkül - állampolgári jogokat kíván sérteni a kormányzat ill. egyes kormányzati körök, vagy multinacionális cégek, bankok és más gazdasági szervezetek.

Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy azokhoz a személyes adatokhoz, melyekhez fogyasztásunk kapcsán jutottak hozzá a gazdasági/társadalmi szereplők, mindenképpen kiemelt védelem alatt álljanak. Csak néhány példa: a vásárlásaink útján jelentős adatokhoz férhetnek hozzá, mint például fogyasztási szokások, reklám-befolyásolhatóság, de szélsőséges esetben még arról is tudomást szerezhetnek illetéktelenek - pl. gyógyszerfogyasztásunk kapcsán - milyen típusú és mértékű egészségügyi problémákkal küzdünk stb.

Ki kell követelnünk és a kormányzattól el kell várnunk, hogy védje a fogyasztás kapcsán megszerezhető személyes adatainkat!

Kapcsolódó tartalmak
A közlemény eleje
Innováció
Innovációs lánc
- Személyes adatok védelme
- Jogvédő szervezetek
- Politikai kultúra és környezettudatos élet
- Korrupció elleni harc
Svájci Nagykövetség programja
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: