Tiborcz eladta a cégeit

Orbán Viktor veje az őt és a családját ért folyamatos támadások miatt hozhatta meg döntését.


Tiborcz István - Orbán Viktor miniszterelnök veje - április 28-i hatállyal eladta minden olyan érdekeltségét, amely közbeszerzési eljárás részese volt vagy lehet - értesült a Napi Gazdaság. Úgy tudják, az őt és a családját ért folyamatos támadások miatt hozta meg döntését.

A lap emlékeztet rá, hogy kedden az Országgyűlésben az LMP is az Elios nevű vállalkozás tevékenysége miatt intézett kérdést a kormányfőhöz, aki leszögezte, senki nem élvezhet előnyt és nem szenvedhet el hátrányt sem kapcsolatai, sem származása, sem politikai nézetei miatt. Hozzátette, korábban utasította az állami társaságokért felelős fejlesztési minisztert, kötelezze a cégeket arra, hogy aki rá vagy családjára hivatkozva ott megjelenik, azonnal zavarják el.

Bár a lap nem pontosítja, hogy mely cégekről van szó, a hvg.hu szerint valószínűleg a Green Investments & Solutions Kft-ről lehet szó, amely 50 százalékos tulajdonosa az Elios Innovatív Zrt.-nek. Ez az a cég, amely az elmúlt években több milliárdnyi közbeszerzést nyert el, főleg települések közvilágításának korszerűsítéséért. A Greennel kapcsolatban egy hete jelent meg a hír, hogy március végén a cég kiszállt a keszthelyi kikötőt üzemeltető vállalkozásból.
Megosztás a Google Pluson

0 hozzászólás: